Het IMO is een instituut met als missie organisaties in ontwikkelingsprocessen professioneel te ondersteunen. Bezield veranderen is daarbij één van onze idealen die we samen met onze klanten willen realiseren.

Het IMO is eind 2004 opgericht door Adriaan Bekman, die in de geest van Bernhard Lievegoed de ontwikkeling van mensen en organisaties mogelijk wilde maken. Inmiddels vormen zelfstandige werkende consultants IMO groepen in de verschillende landen. Zij komen regelmatig samen om aan de verdere ontwikkeling van het instituut en hun eigen professionalisering te werken. De IMO kerngroep verbindt.

Het IMO heeft een groeiend netwerk van geinteresseerde ondernemers, leidinggevenden, adviseurs en andere betrokkenen aan zich gebonden. Jaarlijks kunnen zij elkaar op een conferentie over mens- en organisatieontwikkeling ontmoeten. In verschillende landen heeft het IMO centra voor horizontaal leiderschap opgezet. Verbonden met deze centra werken groepen IMO consultants.

Het IMO wordt door zijn adviseurs gerepresenteerd. Voor vragen en nadere informatie kunt u direct contact met hen opnemen.

Er is een mooie brochure over het IMO beschikbaar.

Installatie Adriaan Bekman als lector aan de Hanze Hogeschool op 22 mei

Op donderdagmiddag 22 mei zal Adriaan Bekman officieel worden geïnstalleerd als lector Leiderschap aan de Hanze Hogeschool. In het kader hiervan wordt op deze dag een symposium georganiseerd. Meer informatie volgt nog.

Bij belangstelling om aanwezig te zijn kunt u contact op nemen met Thecla Goosens: t.l.l.goossens@pl.hanze.nl

Terugblik: inauguratie prof. dr. Klaas IJkema

Op 28 vond de inauguratie plaats van dr. Klaas IJkema als professor Horizontaal Leiderschap aan de Lönnrot Universitieit in het Finse Turku. Van de uitgesproken rede is nog een opname te bekijken.

IMO netwerkdagen 29 en 30 oktober 2014

Zoals ieder jaar verzorgt het IMO voor de mensen uit haar netwerk een tweedaagse bijeenkomst. Dit jaar op 29 en 30 oktober in de Bergse Bossen. Meer informatie volgt via deze website.

Blogs

Blog Bisk

Bij aankomst in Barnaul om 5 uur s-ochtends is het -15 graden. We rijden vlot in twee uur naar Bisk. Na enkele uurtjes rust wordt de eerste bijeenkomst met 60 leidinggevenden van supermarktketen Anix gewijd aan het thema vertrouwen. Hoe ontstaat vertrouwen is de vraag. We werken aan de drieslag aandacht – verbinding – vertrouwen. Als je met zijn allen ergens gericht aandacht aan besteedt dan ontstaat de mogelijkheid dat we ons met elkaar verbinden. Zo kan op onze gemeenschappelijke weg vertrouwen ontstaan. Vertrouwen is als een geschenk, als een genade, wanneer wij ons samen bemoeien. read more…

Nieuwjaarsbijeenkomst IMO Brazilië

Licht, verdiepend en vernieuwend- zo was de Nieuwjaars Bijeenkomst van IMO Brasil eind Januari op de Sítio A Boa Terra, een organische farm en bijeenkomst punt voor ecologische activiteiten, die ons een prachtige ambiance en heerlijke maaltijden heeft geboden. read more…

Schloß Freudenberg

In 2013 trad ik met het avondvullend programma ‘Taal van de Ziel’ in verschillende locaties op. In Nederland in het Beauforthuis Zeist, in Brazilië in Sao Paulo en Holambra, in Duitsland onder meer in Schloß Freudenberg. Dit bijzondere landhuis in Wiesbaden herbergt sinds 20 jaar “das Erfahrungsfeld der Entfaltung der Sinnen und das Denken”.  read more…